pariuri sportive online
www.port.ro
  Istoric Echipa Nationala

Echipa nationala a Romaniei isi incepe activitatea prin meciul de la 8 iunie 1922 de la Belgrad, contra Iugoslaviei, scorul fiindu-ne favorabil cu 2-1. Aceste prime doua goluri istorice au fost inscrise in ordine de Ronnay si Guga. Romania are o perioada foarte buna intre 1930 si 1938, cu Costel Radulescu antrenor, reusind calificarea la primele Campionate Mondiale. A urmat o perioada nefasta pana in anul 1970 timp in care Romania nu a reusit calificare la niciun turneu major. Intre 1970 si 1980 Romania rateaza la limita calificarea la cel putin unul dintre turneele finale, una dintre ele fiind ratarea calificarii la Mondialul din Argentina din 1978, dupa ce reusise sa invinga Spania la Bucuresti. Echipa Nationala se califica la Europeanul din 1984 cu Mircea Lucescu antrenor. Urmatorul turneu major este Campionatul Mondial din Italia 1990, dupa o calificare obtinuta in ultimul meci, dupa victoria cu 3-1 in fata Danemarcei. La acest turneu final Romania trece de grupe insa este eliminata in optimi de Irlada dupa penalty-uri. Urmeaza ratarea calificarii la Europeanul din 1992 si calificarea la Campionatul Mondial din SUA 1994. Aici Romania, cu Anghel Iordanescu anrenor, obtine cea mai mare performanta din istorie, calificarea in sferturile de finala dupa ce in optimi a trecut de Argentina. Urmeaza calificarea la Euro 1996 de unde ne intoarcem dupa faza grupelor si fara punct obtinut intr-o grupa cu Franta, Spania si Bulgaria. Ne calificam si la Campionatul Mondial din 1998 unde trecem de grupe dar apoi suntem eliminati de Croatia in optimile de finala. Urmeaza calificarea la Euro 2000 unde Romania iese din grupe dupa 1-1 cu Germania si victorie cu Anglia (3-2). Pierdem in sferturi in fata Italiei. Urmeaza o perioada nefasta dupa barajul cu Slovenia in care Romania pierde calificarea la Mondialul Asiatic din 2002. Urmeaza inca doua turne ratate, Euro 2004 si Campionatul Mondial din 2006 din Germania. In cele din urma rasare din nou soarele pe strada noastra si reusim calificarea la Euro 2008 din Austria si Elvetia dupa ce terminam grupa de calificare pe primul loc, antrenor fiind Victor Piturca.


La 16 februarie 1930 se infiinteaza Federatia Romana de Fotbal Asociatie, organism independent cu autoritate juridica, acesta hotarand participarea Romaniei la Campionatul Mondial din Uruguay in luna iulie a aceluiasi an. FRFA este admisa provizoriu in FIFA, iar la Congresul de la Budapesta din 1931 este admisa cu titlu definitiv.
Federatia Romana de Fotbal este membra fondatoare a UEFA in 1954.
Din august 1990, FRF a devenit organ independent de conducere al miscarii fotbalistice din Romania, primul presedinte ales sub aceste auspicii fiind fostul jucator international si absolvent al Academiei de Studii Economice, Mircea Sandu.
  Echipa Nationala - Participari la Campionate Mondiale
An Organizator Performanta
1930 Uruguay Prima Faza
1934 Italia Prima Faza
1938 Franta Prima Faza
1970 Mexic Prima Faza
1990 Italia Optimi de Finala
1994 SUA Sferturi de Finala
1998 Franta Optimi de Finala
  Echipa Nationala - Participari la Campionate Europene
An Organizator Performanta
1984 Franta Prima Faza
1996 Anglia Prima Faza
2000 Belgia/Olanda Sferturi de Finala
2008 Austria/Elvetia
Director Web Romania - Utilis.ro - Voteaza-ne DESCOPERA - Director WEB jocuri Sport  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Adauga-ti si tu site-ul in TOP ROTL! Voteaza / Adauga Site Sport
Prima Pagina  |  Contact  |  Guestbook  |  Publicitate Pe Site  |  SiteMap  |  Termeni si Conditii  |  English Verison