Prima Pagina | Istoric Europa League
  Istoria Europa League (Istoria Cupei UEFA)
» Europa League este a doua competiete majora din Europa destinata echipelor de club. Competitia este organizata in fiecare sezon de UEFA (Uniunea Europeana de Fotbal Asociatie). Competitia se disputa din anul 1957, dar in perioada 1957-1970 a avut o alta denumire, respectiv Cupa Oraselor Targuri. Dupa aceasta perioada competitia s-a numit Cupa UEFA, pana in 2009 cand UEFA a decis sa-i schimbe numele in Europa League.
» Calificarea in Cupa UEFA se face in functie de clasamentul coeficientilor UEFA. Astfel, primele sase asociatii pot trimite in Cupa UEFA cate trei echipe in timp ce asociatiile clasate pe locurile 7 si 8 pot trimite in Cupa UEFA cate patru echipe. Pana acum toate echipele vor intra in Turul I. Asociatiile clasate pe locurile 9-13 pot trimite in Cupa UEFA cate doua echipe, una in turul I si una in turul II preliminar. De la locul 14 in jos asociatiile pot trimite in Cupa UEFA cate o echipa. Acestea vor intra fie in turul I preliminar, fie in turul II preliminar.
» Cupa UEFA incepe cu doua tururi preliminare si continua cu turul I, tur in care vor participa toate echipele (calificate direct sau calificate din tururile preliminare), in numar de 80. Jumatate din acestea se vor califica in faza grupelor, unde echipele vor fi impartite in 8 grupe a cate cinci echipe. Primele trei echipe din fiecare grupa se va califica in 16-zecimile Cupei UEFA. In 16-zecimi se vor califica si echipele clasate pe locul trei in Grupele Ligii Campionilor.
» Cupa UEFA a fost castigata pana in prezent de 31 de echipe. Iata care sunt aceste echipe: Juventus (de 3 ori), Barcelona (3), Internazionale (3), Valencia (3), Liverpool (3), Borussia Monchengladbach (2), Leeds United (2), Tottenham Hotspur (2), Real Madrid (2), AC Parma (2), Sevilla (2), IFK Goteborg (2) si Feyenoord (2). Cate un trofeu au castigat urmatoarele echipe: AS Roma, Anderlecht Bruxelles, Real Zaragoza, Dinamo Zagreb, Arsenal, Ferencvaros, Newcastle United, PSV Eindhoven, CSKA Moscova, FC Porto, Eintracht Frankfurt, Ipswich Town, Napoli, Bayer Leverkusen, Ajax, Galatasaray, Bayern Munchen si Schalke 04.
FotbalOnline.Net - 27 Octombrie 2009
  Europa League Video | Rezumatele Ultimelor Finale
Atletico Madrid - Fulham (2 - 1) - 2009/2010

Sahtior Donetk - Werder Bremen (2 - 1) - 2008/2009

FotbalOnline.Net - 27 Octombrie 2009
PARTENERI
Pariuri Sportive Online
Case de Pariuri
Pronosticuri Fotbal
Biletul Zilei Fotbal
Liga 1
CM 2014
Clasamente Fotbal
Meciuri in Direct
Descopera Lumea
Descopera Romania
Spune NU Drogurilor
Spune NU Fumatului


Prima pagina | Site Map | Contact - Guestbook | Publicitate Pe Site